Paar kilo muredat kartulit.
Mina olen võtnud kilo kartuli kohta nii 200 ml kruupi.Kruubid kuuma veega likku. Kuniks muuga mässad, las ligunevad.
Kilokene seakülge.
Kartulid koorid ära ja lõikad veerandikeks. Liha lased nii 2cm kuubikuteks ja pruunistad pannil koos paari hakitud mugulsibula ja paari küüslauguküünega.
Sibulat muidugi ära ei kõrveta, vaid lased klaasjaks.
Kogu mudru kartulitele peale. Kruubid pesed korralikult sõela peal läbi ja kõige otsa. Soola viskad ka ikka vahele. Suts purustatud musta pipart pole ka liigne.
Nüüd vett niipalju peale, et kogu olluse kenasti ärakataks ja tasasele tulele hauduma. Kuniks kruubid pehmed.
Piilud ja vajadusel lisad keeva vett. Kui kruup pehme, tambid kogu olluse segi. Kui tundub liiga tihke tulevat, siis võib kas keeva veega või rõõsa piimaga niiskust juurde anda.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.