pühapäev, 19. aprill 2015

Sigaste borš.

Võtad ühe keskmise seakoodi ja keedad puljongi. Loorber, pipar, vürts ja nelk koodile seltsiks teadagi, soolast rääkimata.
Kui liha koodil luie pealt lahtikeenud, siis koot välja jahtuma ja asemele pool kilokest hapukapsast ning mõned kuubikuteks lõigatud toored kartulid. Suuremad sellised.
Riivid mõned keskmised porgandid jämeda riiviga ja hakid paar sibulat ning vähese õliga pannile. Praed,  kuniks sibul klaasjas. Lisad supile.
Riivid paar keskmist või ka suuremat toorest peeti jämeda riiviga ning samuti vähese õliga pannile. Veidi säristad ja siis lisad paar-kolm kuhjaga supilusikatäit tomatipastat ning veidi puljongit. Mõned supilusikatäied sukrut ka.Hautad tasasel tulel pehmeks. Lõpuks lisad veel paar supilusikatäit veiniäädikat. Hapu pidavat olema vajalik peedi punase värvuse säilitamiseks. Lisad tolle olluse samuti supile. Ka toimetad koodist viisakama liha supi rüppe tükeldatult tagasi.
Keedad kergelt kokku ja timmid maitse soola-suhkru-pipra-äädikaga paika. Tulemus peaks olema magushapu.
Lõpetuseks muidugi lahke peoga maitserohelist.Serveerimisel hapukoor silmaks.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.