kolmapäev, 29. aprill 2015

Klassikaline marineeritud peet.

2 kilo peeti keeta ja koorida ning tükeldada kas kuubikuteks või kangideks või laastudeks või milleksiganes. Väikesed peedikesed võib lausa tervelt panna.

Marinaadiks:
1 liiter vett
2 supilusikatäit soola
2 supilusikatäit suhkrut
2 teelusikatäit köömneid
6 supilusikatäit 30 protsendilist äädikat

Marinaadi ained ilma äädikata vette ja vesi keema lasta. Tulelt ära ja siis äädikas sisse.
Peedid purkidesse ja leige marinaad peale. Tükikese mädarõika juurt võiks ka sisse visata kui juhtub sellist imeasja olemas olema. Jahtunud peast külmkappi ja nooseldamist tükiks ajaks.

Kui pikem säilitamine plaanis siis muidugi purgid-kaaned steriilseks keeta ja ka marinaad tahaks nii 5 minutit keetmist enne äädikat ning pärast täimist ja enne sulgemist tuleks ka purke 15-20 minutit veevannis kuumutada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.