pühapäev, 24. august 2014

Toekas kartulipuder.

Koori potitäis muredat kartulit ja pane külma soolase veega keema. Tükelda paras känts kas soolapeekonit või mingit suitsuliha kuubikuteks ja pane praadima. Enne praadimise lõppu lisa ports hakitud sibulat ja prae see koos lihaga klaasjaks. Vajadusel soola ka ikka ja peale praadimise lõppu musta pipart kah. Enne pole suurt mõtet, kuna pipar on kibe panni külge kinni praadima.
Kartul keeda tasasel tulel ikka päris pehmeks. Ja kurnamisega ei ole mõtet liiga hoogu ka minna, tilk keeduvett võib poti põhja jääda küll. Lisa võid, soola ja lõdva randmega hakitud peterselli ja siis lase pudruks. Rõõska piima paned sortsukaupa ka juurde. Et ikka selline parasjagu niiske ja kohev saaks. Lihaolluse sealt pannilt segad kas sisse või sätid pudrusilmaks.
Kui juhtub teiseks päevaks ka üle jääma, siis on üks kartulipuder vägadega praetav asi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.