No ei pea kokkamine mingi tuumateaduse ja alkeemia ristand olema. Ei ole mõtet oma elu ise keeruliseks elada.
Odrajahu nii kolmveerand liitrit
Keefir või hapupiim, kah pea liiter
Riivjuustu
2 muna
1 sl. suhkrut
2 tl. soola
1 tl. söögisoodat
Võid või head õli
Vahemere ürdisegu.
Segad sooda jahuga ja seda teed ikka korralikult. Munad klopid lahti. Suhkrud-soolad sisse ja hapuga vedelaks. Selline parasjagu vedel peab olema. Vormis peab laiali valguma. Paar-kolm peotäit riivjuustu uhad ka sisse. Pool tunnikest tuleb nüüd tõmmata lasta aeg-ajalt segades ja vajadusel ka niiskust lisades. Selle ajaga jõuad vormi ära võitada ja ahju sooja panna. Kui on korralik mittenakkuv vorm, siis pole seal ka määrida midagi.
Ja nüüd nii 160 kraadi juures kenaks kuldpruuniks. Nii poolteist tunnikest läheb. Poole sõidu peal peaks korra kinni pidama ja pealt ka võiseks tegema. Enne lahtilõikamist tuleks jahtuda lasta, ehk õnnestub siis ka viilutamine. Suht toekas suutäis tuleb sellest.
Klassikaline käib muidugi odrajahuga aga kannatab igatsugu jahudest ja nende segudest teha. Kui on vähemalt pool tavalist nisujahu segus, siis pole mune ka vaja, seisab niisama koos.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.