pühapäev, 24. august 2014
Suvasupp.
Võtad mingi liha moodi asja. Kalkunisaba ja kanakoib on minu köögis näiteks popid. Külma veega liha tulele ja passid peale, et vahu saaks kätte enne kui rasv hakkab supi peale tekkima. Keedad poolpehmeks. Lisad juurde peeneks tükeldatud juurikaid: porgandiviile, värsket kapsast, kaalikat, kartulit, nomida iganes hing ihaldab ja ligi juhtub olema. Võib ka kaupluse külmletist mõne juurikasegu koju tassida ja sisse surada. Üks hakitud sibul ja paprika ja küüslauk pole ka liigsed ja loorberileht ning mõni vürtsi ja pipratera ning nelgitera kuuluvad samuti komplekti. Kartul tahab reeglina kõige vähem keeda, seega selle lisad viimasena. Timmid soola parajaks, supirohelisega ei koonerda ja ongi olemas, kui ükski koostisosa enam hamba all ei karju. Taldrikus vääristad seda keedust sortsu hapukoorega.
Sildid:
Supp
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.